کبکي بازي حرفه اي
kos





کفتر باز

یه سری مطلب راجب کفترببین و ببر و چی حال کن
















کبکي بازي حرفه اي

 

روز چهارم تمرينات : پيمانه دان ارزن به 90 % تقليل پيدا مي کند . زمان تمرينات را به 7 دقيقه افزايش مي دهيم که همچنان با صبوري و ملايمت ، اينکار را با استراحت چند ثانيه اي در بين پر خوردنهاي تمريني انجام مي دهيم . نکته کليدي : پس از اتمام تمرين هر گنجه و بدليل اينکه ممکن است گنجه هاي ديگر در انتظار باشند بهتر است پس از اتمام تمرين هر گنجه ، اگر آفتاب بود يک مکث پنج دقيقه اي کرده و بعد کبوتران را جا کنيد اما اگر هوا آفتابي نبود يک استراحت سي ثانيه اي کافيست و زودتر کبوتران خسته و عرق کرده را جا کنيد تا باد ، احيانا" موجب کت کرفتگي کبوتران نشود . توضيح : در زمانهايي که دستور استفاده دارو داشته ايم مطابق دستور اعمال کنيد و بقيه روزها آب خالي و تازه در اختيار کبوتران ، مطابق دستور نحوه آب دهي که در مبحث قبل عرض کردم در اختيار کبوتران قرار دهيد .
 
 روز پنجم تمرينات : پيمانه دان ( فقط ارزن سفيد درجه يک ) همان 90 % باقي است و فقط زمان تمرينات به 10 دقيقه و همچنان بدون استراحت افزايش پيدا مي کند . نکته مهم و استفاده از محلول Mixodil + پودر   ORSدر پايان تمرينات روز پنجم : مقدار يک قاشق غذاخوري محلول ميکسوديل را به همراه يک قاشق مرباخوري پودر او آر اس در يک و نيم ليتر آب ، مخلوط کرده و تنها در اولين آب روزانه يعني ساعت 12 الي 13 و بعد از دادن 10% جيره ارزن ، در اختيار کبکي ها قرار دهيد .
 
خلاصه يادآوري مجدد نحوه دادن چاشت ارزن و آب دهي در اين دوره : هميشه بياد داشته باشيد ، قبل از دادن آب ، مقدار 10 % از جيره دان را درهنگام ظهر ( از ساعت 12 الي 13 ) در اختيار کبوتران کبکي قرار دهيد و سپس بلافاصله آب تازه را در وسط تور در اختيار کبوتران قرار داده و بعد از اطمينان از برداشتن آب ، کبوتران را براي استراحت ، به روي ني بندي ها هدايت کنيد . از ساعت 14 الي 15 بايد بقيه پيمانه دان کبوتران را بدهيد و بنابراين ، پس از اتمام دانه ، کبوتران را به بيرون لانه هدايت فرموده و آب را مجددا" دروسط تور، در اختيار کبوتران قرار دهيد و پس از برداشتن آب ، دوباره آنها را به درون لانه ها و روي ني بندي ها هدايت نمائيد . از ساعت 19 الي 20 مجددا" کبوتران هر لانه را به درون تور راهنمايي کرده و اجازه دهيد دقايقي علاوه بر نوشيدن آب از ماسه و صدف خرد شده نيزاستفاده نمايند و قدري بدلخواه خودشان راه بروند و سپس هر لانه اي را که جا نموديد ، جا آبي اش را تا صبح درون لانه قرار دهيد تا چنانچه کبوتري درهنگام شب ، نياز به آب پيدا نمود ، خودش از ني پائين آمده و آب بنوشد و البته فردا صبح مجددا" جا آبي ها را از درون لانه ها برداشته و آبشان را خالي کرده تا هنگام ظهر که اين چرخه ، مجددا" تکرار خواهد گرديد . توضيح مهم : مخلوط ماسه و صدف خرد شده بانضمام نمک و پودر سوپر کاني يون مينرال بايد هميشه در دسترس کبوتران درون تور قرار داشته باشد .
 
روز ششم تمرينات : پيمانه دان کبوتران به 80% تقليل پيدا مي کند و ضمنا" زمان تمرينات به دو تايم 6 دقيقه اي افزايش مي يابد که البته تنها کمي به سرعت پر دادنمان مي افزائيم و در بين هر تايم نيز 2 دقيقه استراحت به کبوتران هر گروه مي دهيم و در پايان دو تايم نيز يک استراحت پنج دقيقه اي در زير آفتاب داده و بعد کبوتران را جا مي کنيم . نکته در مورد سرعت پر دادن : درموارد قبلي که عرض کردم با ملايمت پر دهيد يعني اينکه يک کبوتر مسافت چند متري طول يک تور را به گونه اي طي نمايد که وقتي آنطرف تور روي ني بندي نشست بعد از يک استراحت خيلي کوتاه حدود هفت يا هشت ثانيه بعد ، شما مجدد او را بطرف ديگر پر مي دهيد و ادامه بهمين ترتيب .... اما حالا که عرض مي کنم به کارتان سرعت دهيد يعني اينکه سعي کنيد آن استراحت کوتاه بين هر پردادن را به 4 الي 5 ثانيه کاهش دهيد که اين يعني ، سرعت بيشتر در پر دادن کبوتران و افزودن تدريجي فشار تمرينات بر روي آنها و نزديکتر شدن به فرم ايده آل بدني .
 
روزهفتم تمرينات : پيمانه دان کبوتران همان 80 % باقي مي ماند و همچنين تمرينات ، به دو تايم 8 دقيقه اي افزايش مي يابد و سرعت تمرينات را کمي بيشتر کرده و استراحت کوتاه در هر پر را به حدود 3 الي 4 ثانيه کاهش دهيد . همچنين در بين دو تايم تمرين ، يک استراحت پنج دقيقه اي به هر گروه بدهيد . توضيح ضروري : در هنگام پر دادن کبوتران بايستي مراقب باشيد تا علاوه بر محافظت از پرهاي کبوتران ، بگونه اي آنها را پر دهيد که کت هاي کبوتران در هنگام پرواز به سر و کله و ديگر قسمتهاي کبوتران ديگر برخورد و تصادف نداشته باشد چرا که اين مسئله در گاهي موارد ، موجب آسيب ديدگي هاي جدي مي تواند بشود .
 
روزهشتم تمرينات : پيمانه دان کبوتران به 70 % تقليل پيدا مي نمايد و همچنين تمرينات به دو تايم 10 دقيقه اي افزايش مي يابد که البته مابين هر تايم تمرين ، يک استراحت پنج دقيقه اي براي هر گروه خواهيم داشت اما سرعت تمرينات به همان روال روز قبل باقي مي ماند و ديگر تمرينات را سريعتر نمي کنيم . ( استراحت کوتاه بين هر پردادن حدود 3 الي 4 ثانيه براي روز هشتم کافي است )
 
روز نهم تمرينات : پيمانه دان کبوتران بر روي همان 70% از جيره کل ، ثابت باقي خواهد ماند اما تمرينات ما تنها به يک تايم 20 دقيقه اي خلاصه خواهد شد با اين تفاوت که البته سرعت پر دادن ما کمتر شده و مدت زمان استراحت کوتاه کبوتران ، در بين تمرينات ، به حدود 7 الي 10 ثانيه افزايش مي يابد و چنانچه کبوتري در دوره هاي تمريني بهر دليل کم آورد ، شدت تمرين بر روي وي را قدري بکاهيد و در صدد رفع علت بر آئيد . توضيح مهم : در پايان تمرين روزانه ( روز نهم ) هر گروه بهتر است در حدود 10 دقيقه در زير آفتاب بمانند و بعد جا بروند . توصيه مهم ويتاميني براي روز نهم : حتما" در زمان دادن آب ظهر (ساعت 12 الي 13 ) طبق دستور روز پنجم ، از محلول ميکسوديل + پودر او آر اس بعد از دادن 10 % جيره ارزن کبوتران و بهمراه آب استفاده نمائيد .
 
روز دهم تمرينات : پيمانه دان کبوتران همچنان بر روي همان 70 % باقي خواهد ماند اما تمرينات ما به يک تايم 25 دقيقه اي خلاصه خواهد گرديد و البته سرعت پر دادن ما باز هم کمتر شده و بنابراين مدت زمان استراحت کوتاه کبوتران ( استراحت کوتاه مابين هر پر عرضي ) افزايش يافته و در حدود 10 ثانيه خواهد بود و اين بدان معناستکه پس از اينکه کبوتران را از يکطرف تور ، بطرف ديگر پر داديم در حدود 10 ثانيه صبر مي کنيم و سپس مجددا" کبوتران را بطرف ديگر پر مي دهيم . پس از پايان تمرين هر گروه ، بهتر است قبل از جا نمودن گروه خسته ، به مدت 10 دقيقه آنان در زير نور آفتاب قرار بگيرند و بعد جايشان نمائيد . توصيه مهم ويتاميني براي روز دهم تمرينات اجباري : حتما" در زمان دادن آب ظهر (ساعت 12 الي 13 ) طبق دستور روز پنجم ، از محلول ميکسوديل + پودر او آر اس بعد از دادن 10 % جيره ارزن کبوتران و بهمراه آب استفاده نمائيد . توضيح مهم : در حين تمرينات ، بدليل اينکه از مقاومت بدن کبوتر کاسته مي شود لذا بايد برخي آسيدهاي آمينه اساسي و پروتئين هاي ضروري و حياتي مانند ليستين ، ليزين و متيونين و ... به پرنده خورانده شود که تمامي اين موارد در محلول ميکسوديل موجود مي باشد و همچنين براي جذب بهتر آنها از پودر او آر اس استفاده مي کنيم که در قسمتهاي بعدي ، فوايد اين عمل را موشکافانه و بهتر بررسي خواهيم کرد .
 
روز يازدهم تمرينات ( آخرين روز تمرينات اجباري ) : از آنجا که فردا ، تمرينات مختلط را شروع خواهيم کرد پس پيمانه دان کبوتران را چنانچه مجبوريد کبوترانتان را از زير تور بيرون بياوريد به 60 % تقليل مي دهيد اما اگر تمرينات مختلط را زير تور بزرگ و مناسب انجام مي دهيد پيمانه دان شما همان 70 % باقي خواهد ماند . اما تمرينات روز يازدهم را به يک تايم 30 دقيقه اي مي افزائيم . سرعت پردادن را باز هم کمتر مي کنيم و بنابراين ، مدت زمان استراحت کوتاه کبوتران ( استراحت کوتاه مابين پرهاي عرضي ) باز هم افزايش يافته و در حدود 10 الي 15 ثانيه خواهد شد . پس از پايان تايم تمرين ، به کبوتران هر گروه در حدود 15 دقيقه در زير نور آفتاب استراحت مي دهيم و بعد آنها را بداخل لانه ها و قرارگرفتن بر روي ني بندي ها هدايت مي کنيم .
 
آب تني دوم پس از انجام تمرينات روز يازدهم : در اين مرحله ، بدليل اينکه قدري از فشار و استرسهاي تمرينات سخت بر روي کبوتران کاسته باشيم بهترين زمان است تا در طي يک ظهر و يا يک بعد از ظهر داغ ، به کبوترانمان يک آب تني جانانه بدهيم تا خستگي را از بدنهاي آنها بزدائيم و آنها را آماده براي مراحل بعدي بنمائيم . توصيه هاي مهم : الف – چنانچه در بدن کبوتران از انواع مگس سگي و يا شپشک و غيره ملاحظه نموديد بهتر است که از پودر کوپکس استفاده نمائيد . ب- حتما" بايد بدن کبوتران را در آفتاب ، خوب خشک کرده و بعد جايشان نمائيد و بهتر است براي اطمينان کامل از خوب خشک شدن و همچنين وضعيت کتهاي آنها ، تنها يکي دو بار آنها را پر دهيد .
 
توصيه مهم دارويي براي آخرين روز تمرينات اجباري : همانگونه که شايد استحضار داشته باشيد يک کبوتر براي اينکه بتواند ساعت پروازي بالايي در عين سلامت داشته باشد بايد از لحاظ موارد رسيدگي بهداشتي ، تغذيه اي و دارويي حمايت و ساپورت شود . بد نيست بدانيم که بر اثر فشارهاي تمرينات مشکل در اين مرحله و همچنين مراحل پروازي در آينده و همچنين عضلات فعال بدن پرنده در اثر سوخت و سازهاي متابوليسمي زنجيره مواد غذايي ، بنوعي ايجاد توليد و انباشتگي اسيد بوريک و اسيد لاکتيک حاصل مي کنند و از طرفي ديگر زمانيکه شما کبوتران را به حرکت وا مي داريد ، مقدار قابل توجهي از آب بدن پرنده در اثر اين تمرينات و پروازها از طريق پوست بدنشان دفع مي شود که همين مسئله سبب مي گردد خيلي زود علاوه بر غلبه خستگي بر حيوان ، ميزان تراکم آب و مايعات ضروري بدن پرنده ، کاهش قابل ملاحظه اي يابد و از سويي ديگر برخي ترشحات مضّر و مواد سمي نيز در بدن جايگزين مي گردد که بهمين دليل موکدا" توصيه مي نمايم حتما" از مکمل هاي توصيه شده و کاملا" طبق دستور ارائه شده در مباحث آموزشي استفاده فرمائيد و خودتان در مورد نتيجه کارقضاوت فرمائيد . براي رهايي از دست اين ترشحات مرموز و مواد سمي دربدن کبوترکه بتدريج و پس از انجام تمرينات سخت و يا پرشهاي طولاني مدت بوجود مي آيند ، دو دارو به شما معرفي مي نمايم که مي بايست تنها يکي از آنها را بسته به در دسترس بودن آن انتخاب فرمائيد و در طي دو روز و همچنين دو مرحله ، يکي در آخرين روز تمرينات اجباري ( روز يازدهم تمرينات ) و مرحله دوم در زماني که کبوترانتان به پرش مي افتند و مي خواهيد ازشان رکورد بگيريد استفاده نمائيد که چنانچه گرو و يا مسابقه داريد بهتر است که سه روز قبل از آمدن شخص پاي آب و دانه از سوي حريف تان ، اقدام به پاک کردن و زدودن مواد سمي از بدن پرندگانتان نمائيد . اما دو داروي معرفي شده در اين زمان که مي بايست تنها يکي را انتخاب نمائيد عبارتند از :
 
 1- هگزامتيلن تترامين Hexamethylene Tetramine که کمتر در دسترس عامه مي باشد .
 
2- محلول نئومريول Neomeriol که ساخت شرکت Neolait فرانسه ( همان کارخانه توليد کننده ميکسوديل ) مي باشد و در بطري هاي پلاستيکي يک ليتري نيز موجود است و ضمنا" دسترس پذيرتر مي باشد . توضيح بيشتر در مورد کارايي ها و مواد تشکيل دهنده محلول نئومريول : کولين کلرايد : ويتامين کولين ، دي ال متيونين : يک اسيد آمينه بسيار ضروري با خواص ليپوتروپيک است ، ليزين : يک اسيد آمينه ضروري است که عامل کليدي در هضم پروتئين ها و جذب کلسيم است و بعلاوه بعنوان يک متابوليت براي دستگاه عصبي مطرح است و امکان دستيابي به افزايش وزن و بدن ايده آل را به پرنده مي دهد ، سوربيتول : علاوه برخواص مدر بودن که در نتيجه کبد را قادر به اعمال روند غير سمي سازي کرده و امکان هضم بهتر چربي هاي موجود در جيره را نيز فراهم مي سازد بعنوان يک منبع انرژي نيز شناخته شده است چرا که 80 % از آن در داخل کبد به فروکتوز و سپس به گليکوژن متابوليزه مي گردد ، منيزيوم : يک ماده معدني مي باشد که فعاليت آن در زمينه تحريک پذيري عضله و عصب اثبات شده است و همچنين نقش مهمي در انتقال انرژي و جذب کمپلکس ويتامين هاي گروه ب بازي مي کند . همانگونه که پيشتر توضيح دادم محلول نئومريول يک نوع تقويت کننده ، تنظيم کننده کار کبد با ويژگيهاي حفاظت از کبد و غير سمي سازي مواد مضر براي آن ، محرک دستگاه گوارش و تامين کننده نيازهاي پروتئيني و ... مي باشد که در تنظيم کارکردهاي کليوي ، گوارشي و کبدي ، مصرف آب به مقادير کمتر از مقدار مورد نياز ، بي اشتهايي ، ضعف ، يبوست ، کمک به تجزيه چربي ها در کبد ( خصوصا" براي آب کردن چربي ماده هاي تخم گذار عاليست ) و ... ميزان مورد استفاده : همانگونه که عرض کردم ما تنها در دو دوره از اين محلول استفاده مي کنيم : 1 – پايان روز يازدهم تمرينات اجباري . 2- سه روز مانده به آمدن شخص پاي آب و دانه براي مسابقه چون ممکن است که اين پاکسازي بدني را بر اثر عدم آگاهي به مسائل دوپينگ و غيره مرتبط نمايند . نحوه استفاده براي هر دوره دو روزه : بمدت دو روز به ميزان يک قاشق غذاخوري ، روزانه در يک ليتر آب حل نموده و بعد از دادن دانه در اختيار کبوتران قراردهيد .
 
نحوه تهيه محلول نئومريول : در تهران داروخانه دامپزشکي آقاي دکتر خانجاني . آدرس : پائينتر از ميدان توحيد نبش کوچه نادر تلفن : 66940954- 66428026- 66901714 و در شهرستانها نيز ساير داروخانه هاي دامي . شرکت واردکننده : آين صبا تهران . آدرس : تهران ميدان نور خيابان شهيد ستاري نرسيده به چهارراه لاله ساختمان شماره 2 طبقه دوم واحد 6 تلفن : 44457057
 
توضيح ضروري در مورد ساعات تمرين کبوتران هر گروه : ممکن است که برخي از دوستان چند لانه نر و يا ماده کبکي داشته باشند و يا اينکه بدليل کوچک بودن فضاي تورشان مجبور باشند که گروههاي تمريني را کم تعداد تر بنمايند که بنابراين وقتي در صبح تمرينات را شروع مي کنيد حتما" برخي از گروهها ، ساعات تمريني شان به زمانهاي گرمتر روز و نزديک به ظهر خواهد بود که براي اين منظور و يکنواخت نمودن شرايط ، براي کبوتران بهتر است که اين ساعات تمريني را براي همه گروهها بصورت چرخشي نمائيد تا بدينوسيله در حق برخي گروهها اجحاف نشود و يا اينکه سعي نمائيد تا کبوتران فربه تر و چاق تر را در زماني پر بدهيد که به ساعات گرمتر روز نزديکتر باشند .
 
ياد آوري يک مقدمه مهم : همه اين تمرينها بدين سبب بود که از گليکوژن ذخيره شده موجود در عضلات کبوترانمان کم کم بکاهيم تا زماني که بخواهيم دوباره ، عضلات را بارگيري کنيم که اين امر بسيار مهم است و بايد با دقت وصف ناپذيري انجام شود . نکته بسيار کليدي که قبلا" هم عرض کرده ام و يک مثال خيلي مهم و کاربردي : عضلات و ميزان ذخيره گليکوژن در آنها بسان يک دستگاه قابل شارژي است که اگر شما آن مقدارشارژ را کاملا" خالي نکنيد و يا اگر شارژ دستگاه پر بوده باشد و شما آن را دوباره در شارژ بگذاريد به دستگاهتان صدمه خواهد خورد و نتيجتا" بعدها خوب شارژ نخواهد شد و يا زود شارژ خالي خواهد کرد در صورتيکه اگر آن شارژ موجود و ذخيره اوليه را خوب مصرف کنيد موفق خواهيد شد که شارژهاي بعدي را با ميزان لودينگ يا بارگيري بالا Loading پٌر کرده و تا مدتي طولاني تر نسبت به قبل ، شارژ فول داشته باشيد ...
 
نکته خيلي خيلي مهم و کليدي در باب اهميّت انجام تمرينات مختلط : مقدمه : همانگونه که قبلا" و در مباحث پيشين هم عرض کردم يکي از معضلات بزرگ پيش روي عشق بازان ، حالت مستي شديد کبوتران کبکي دراين دوره ، به اقتضاي فصل و غريزه حيوان ، بدليل جدا بودن آنها از جنس مخالف مي باشد . از سوي ديگر ، کبوتري که هفته ها و شايد ماهها از محيط لانه و تور خارج نشده است ، قطعا" يک وحشت و هراسي در روزهاي واپسين از محيط پيرامون خود دارد که همين مسئله ، منجر به بلند شدنش از روي بام مي گردد و چون حالت خام و ناساز دارد احتمال اينکه بر روي بامي بغير از بام صاحب خود بنشيند نيز مي باشد . نکته مهم در اينجاست که چنانچه يک کبوتر جلد اما بسيار شهوتي و مست اگر بر روي بامي ديگر ، بدليل نداشتن کت و کول مناسب در ابتداي روزهاي اولي که از تور بيرون مي آيند هرز بنشيند ، احتمال دارد که با يک کبوتر چاهي و يا حتي يک کبوتر متفرقه ، در همانجا جفت بخورد و اين جفتگيري نيز بسيار براي حيوان لذت بخش خواهد بود که قطعا" زمينه ساز جا خوش کردن و هرز شدن حيوان بر روي آن بام در آينده نزديک خواهد گرديد . باري ديگر، ممکن است که مثلا" يک کبوتر جلد شما بر روي تور و يا بامي ديگر که از قضا کبوترهم داشته باشند ، بصورت موقت فرود بيايد و حيوان زبان بسته هشيار باشد و پائين هم نرود اما با جفت خوردن با کبوتران آن بام ، اغفال شده و باصطلاح يا همانجا جا خوش کند و يا اينکه اصطلاحا" حالت دو جلد ( دو بام ) شود . از آنجا که حالتهاي مختلفي با همين مضمون ممکن است براي کبوترانمان رقم بخورد پس مي بايست ترتيبي اتخاذ نمائيم که کبوترانمان بتوانند شهوت خود را خالي نمايند . براي اين منظور بهترين گزينه ممکنه اينست که يک فرصت سه روزه به حيوان بدهيم که بخوبي خود را تخليه نمايد . البته شيوه هاي اينچنيني دو و چهار روزه و غيره هم داريم که بصلاح نيستند چرا که مثلا" در شيوه هاي يک و دو روزه شايد حيوان مجال خوبي براي تکرار در انجام جفتگيري نيابد بدليل اينکه برخي کبوتران مانع اين امر مي شوند و با نوک زدنهاي پياپي به برخي کبوتران سست تر و کندتر و بنوعي خجول تر آنانرا را از اين عمل باز مي دارند . ( نعمت روي زمين قسمت پٌر رويان است .... خون دل مي خورد آنکس که حيايي دارد ) همچنين ، شيوه هاي بيشتر از سه روزه ، مثلا" چهار روزه و غيره نيز ابدا" توصيه نمي گردند چون زمينه ساز دله شدن ( حرف د را با فتحه بخوانيد ) و خالي شدن بيش از حد بدن کبوتران پٌر رو را در پي خواهند داشت . الف - تمرينات مختلط زير تور : بنابر مقدمه بالا ، کسانيکه توربلند و بزرگ دارند مي توانند تمرينات مختلط را در زير تور انجام دهند مشروط بر اينکه تيزه ها و پرهاي کبوترانشان نيز در اثر دنبال هم افتادنها آسيب نبيند و البته در اين حالت مي بايست درب لانه نرها و ماده ها را باز گذاشته تا آزادانه علاوه بر جفت خوردنها ، بهر سويي که مايل بودند راه بروند ، دست دست کرده و پر بخورند و مدت سه روز نيز مي توانند نر و ماده کنار هم باشند اما پيوسته ، بسيار مواظب باشيد که کبوتران با همديگر دعوا نکنند و بدينوسيله مراقب چشم و پرهاي آنها باشيد . همچنين در اين حالت شما بدليل اينکه کبوترانتان را از زير تور بيرون نمي آوريد نيازي به تغيير ساعت دانه کبوتران مانند دوستاني که کبکي ها را مجبورند بدليل نداشتن تور مناسب بيرون بياورند نداريد . پيمانه دانه شما نيز همچنان و همانطور که قبلا" در تمرينات روز يازدهم عرض کردم همچنان همان 70 % خواهد بود . تنها تشابه کار شما با دوستاني که کبکي ها را مي خواهند بيرون کنند در اينست که شما نيز مي بايست موکدا" هر روزي که خواستيد کبوترانتان را بيرون کنيد دانه آنها ( 60 % ) را در ساعت 11 صبح روز قبل از بيرون آمدن بدهيد تا کبوترانتان براي فردا هم بفرمان باشند و هم احتمال هرز شدن و حتي کت گير شدنشان صفر شود . نکته مهم : دوستاني هستند که روز قبل از بيرون کردن کبکي ها هيچ دانه اي به حيوان نمي دهند که اينکار بسيار بر روي حيوان تاثير نامطلوب خواهد داشت و اينکار تنها براي کساني مجاز است که ابدا" تور ندارند و در هر صورت آنها نيز مي بايست از چند روز جلوتر و بتدريج پيمانه دانه شان را بکاهند و بعد در روز آخر کبوتر را سر دون گرفته و روز قبل از بيرون کردن ، دان کبوتر را در صبح بدهند نه اينکه دان حيوان زبان بسته را کاملا" قطع کنند ؟! و همچنين برخي ديگر از دوستان ، دان کبوتران را در همان ساعت بعدازظهر و يا عصر مي دهند که اينکار نيز مضراتي در پي خواهد داشت و کبوترانشان علاوه بر نافرماني ، بسيار سنگين و احتمال کت گير شدن يا هرز شدن خواهند داشت .
 
ب - تمرينات مختلط بيرون تور : در هر حال ، کسانيکه اصلا" تور ندارند و يا شايد تور مناسب وبلند ندارند بايد تمام تمرينات را در بيرون انجام دهند و بهتر است که طي يک هفته دانه کبوترانشان را تا 50 % تقليل دهند و البته موکدا" روز قبل از بيرون آوردن کبوتران ، بايد جيره 50 % آنها را تا ساعت 11 صبح بهشان بدهند و سپس از فرداي آنروز ، از ساعت 10 صبح به بعد ، کبوتران را بيرون آورده و طي سه چهار روز و با پردادن و رو دون کردن ، کبوترانشان را آماده کرده و سپس بتدريج و هر روز بر مقدار دانه بيافزايند تا کبوتران نيز از آن حالت دله بودن و پشت دري شدن ، خارج شده و بر توان پروازشان افزوده گردد و کم کم ساز بشوند .... ضمنا " ساعات آب و دادن دانه و دارو و ويتامين را مانند دوستان دارنده اتاق تور انجام دهيد و چنانچه سئوالي داشتيد حتما" با حقير مطرح فرمائيد و ادامه برنامه ها را همانند کسانيکه توردارند بدقت انجام دهيد ....
 
شروع تمرينات بيرون تور بصورت نر و ماد مختلط : روز اول تمرينات بيرون تور : روز بعد براي بيرون آوردن کبوتران از تور خيلي عجله نکنيد ... بهتر است پشت دري ها ي گرسنه را اول روي تور و کف پشت بام و جاهائيکه کبوتران مي نشينند مستقر کنيد . توصيه مي کنم قبلا" با يک تک خال کوچک رنگ ، بر روي سر و يا زير چانه ، ماده هايتان را علامتگذاري کنيد تا بعدا" هنگام جداسازي آنها سريعا" آنها را شناسايي کنيد . کبوتران را بصورت نر و ماده درون تور و با هم بيرون کنيد تا چند دقيقه اي دنبال هم کنند و دست دست کنند .... کمي ارزن بريزيد و بايد حالتي باشند که به دانه پاشيدن شما کاملا" توجه نموده و روي دانه بيايند . نکته يادآوري : برخي عشق بازان روز قبل از بيرون آوردن کبوتران ، هيچ دانه اي به کبوتران نمي دهند تا آنها خوب به فرمان باشند و بلند نشوند اما حقيربدليل اينکه در اين شيوه فشار زيادي با گرسنگي ناگهاني به کبوتر وارد مي شود چندان اعتقادي به آن ندارم و شيوه قبلي خودم ( يعني روز قبل از بيرون کردن کبکي ها ، ساعت 10 يا 11 صبح دانه مي دهم ) را دنبال مي کنم . وضعيت هوا و وزش باد را از طريق اينترنت و سازمان هواشناسي چک کنيد و در صورتي که همه چيز درست و جو آرام بود در حدود ساعت 10 صبح خيلي آهسته درب تور را باز کرده و با دانه زدن کبوتران را بيرون مي کنيم و بايد مراقب باشيم که حتي المقدور بلند نشوند اما بهرحال کبوتري که مدتي جا بوده و از بيرون ترس دارد بلند مي شود اما مي توانيد بدون هيچگونه هل شدن و استرس و با دان زدن و پر خوردن پشت دري ها و خود کبوتران هوايي در جهت نشستن آنهايي که بلند شده اند تلاش نمائيد . نکته کليدي و بسيارمهم در مورد اولين روزي که کبکي ها را بيرون مي آوريد - مقدمه : همانگونه که قبلا" هم در مباحث آورديم ، کبوتران داراي حواس و امتيازات ويژه اي هستند که قبلا" در مباحث مربوط به حس بويايي آنها نکاتي را مطرح کردم وعرض کردم حس بويايي يک سگ در حدود چهار هزار برابر يک انسان و حس بويايي يک کبوتر در حدود بيست هزار برابر يک سگ مي باشد .... علاوه بر همه اينها کبوتران قادرند حالت و صداي طوفانها را از دوردستها متوجه شوند و همچنين لرزش زلزله هايي به مراتب دور دست تر از محل حضورشان را حس کنند ... اما اگر خاطرتان باشد در مبحث هواکردن جوجه قلمي هاي شب عيد وعده دادم که نکات ديگري را برايتان در اين قسمت بازگو نمايم که بعنوان مثال چرا بايد کبوتران کبکي را در روز اولي که بيرون مي آوريم بايد نزديک به ساعت ظهر باشد ( از ساعت 10 يا 11 صبح ) و چرا ؟ ضمن احترام به شيوه هاي ديگران بايستي عرض کنم که حقير در هر برنامه اي دلائل خاص خود را دارم که در ادامه مي آورم ... متاسفانه برخي از افراد کم سابقه ، بدون آنکه کوچکترين تجربه و اطلاعي از کبکي بازي داشته باشند براي روز اول ، کبوترانشان را در صبح زود ( ساعت 6 يا 7 صبح ) بيرون مي آورند که اينکارشان لطمات زيادي را به کبوتران بعدازظهري ( البته اگر با اين شيوه داشته باشند ) وارد خواهد آورد . افزون بر آن گاهي براي اينکه از بلند شدن کبوتران ، ممانعت بعمل آورند آنها را در صبح خيلي زود آب تني داده و يا ممکن است با شلنگ آب آنها را کاملا" خيس نمايند که اينکار مضراتي غير قابل جبران را در پي خواهد داشت . بعنوان مثال ، عضلات کت کبوتران کبکي بسيار نسبت به سرما حساس است و چنانچه در آن ساعت صبح ، خيس شوند بدليل اينکه هنوز آفتاب ، داغ و گرم نشده چه بسا زمينه ساز گرفتگي کت کبکي ها فراهم آيد . همچنين ، شک نکنيد که در جلسه اولي که کبوتر کبکي ، بعداز مدتها وارد محيط پيرامون مي شود بسيار رموک و ترسو مي باشد که اين مسئله همراه با استرس و ترس از محيطي که موقتا" با آن احساس قرابت و نزديکي نمي کند سبب مي شود که بهر صورت تعداد زيادي از آنها بهوا بلند شوند و چون شما ناآگاهانه آنها را خيس نموده ايد و افزون بر آن ، کبوتران شما هنوز کت و کول ندارند و در آن موقع صبح نيز کاملا" بدني خشک دارند ناچارا" تعداد زيادي از آنها اگر در خيابانها و کوچه ها نريزند ، بر روي ساختمانهاي اطراف هرز خواهند افتاد و چون خيس هستند با بر آمدن بهترو گرماي آفتاب در همانجا مي خوابند تا خشک شوند و متاسفانه با اين شيوه اشتباه ، بسياري از کبوتران شما در جاهايي که آفتاب خورده اند تا خشک شوند و شايد در آنجا جفت هم بخورند ، همانجا را شگرد هرز خود خواهند کرد ....؟! پس خواهشمندم که ياران ، براي پذيرش هر مطلب ، به منطق و عقل و همچنين افراد دانا و متبحر در اين سرگرمي مفرّح رجوع نمايند ... اما در ادامه بحث عرض مي کنم که کبوتران افزون بر تمامي توانايي هايي که برايشان بر شمرديم داراي قدرتهاي ديگري هم هستند که از جمله قادرند اشعه ماوراي بنفش خورشيد را حتي در هواي ابري حس کنند و همراه با حس بويايي فوق العاده شان از ميدان مغناطيسي کره زمين در جهت يابي حسي شان بهره مي برند .... يادمان نرود که کبوتران حافظه بسيار قوي نيز دارند که به آنها امکان مي دهد بسياري ساختمانها و نشانه هاي اطرافشان را در غالب چند صد تصوير در حافظه خود ثبت و شناسايي کنند و بعلاوه از يک ميدان ديد 340 درجه نيز بهره مي برند .... تمامي موارد فوق الذکر را عرض کردم تا بگويم که کبوتران براحتي شرطي شده و همچنين با تمامي اين هوشي که دارند از حرکت خورشيد در آسمان نيز در پيدا کردن زمان مورد نظرشان بهره مي برند ؟! زمانيکه شما کبوتران کبکي تان را براي بار اول ، از ساعت 10 يا 11 صبح بيرون مي آوريد علاوه بر اينکه در آن آفتاب گرم ، امکان کت گير شدن آنها به صفر مي رسد و بهتر، کت و کول خودشان را مي سازند سبب مي شود که آنها بهتر در آسمان پله پله شوند و در نتيجه امکان بهتر پيدا نمودن آرايش کبکي ها برايشان ميسر شود . ( سلسله مراتب روي سر هم مانند مثال ساختمان چند طبقه ) .... همچنين در همان وهله اول ، آنها تفاوتهاي دمايي را بهترمتوجه خواهند شد و در کنار آن و پس از اندکي پريدن ( حداکثر يکي دو ساعت ) با نزديک شدن به ساعت ظهر و يا بعداز ظهر بدليل اينکه زمان کمي هم تا ظهر دارند و هنوز ساز نيستند مجبور به فرود اجباري در اين اوقات خواهند شد که اين مسئله ( در ظهر و بعدازظهر جا نشستن ) را شما بايد از ابتداء ، بصورت يک شرط وعادت مفيد در آنها در آوريد که از اين حربه بتوانيد در ساعت گرفتن از کبوتر کمک بگيريد .... پس هر چه شما ساعت بيرون آمدن کبکي ها را به طرف جلو ( ساعات اوليه و صبح زود ) و هواي خنک ترمي کشيد متقابلا" آنها نيز ورزيده تر و سازتر شده و مطابق همان عادت اوليه که به آنها داده ايد عمل کرده و پس از چند ساعت پرواز و با قرار گرفتن خورشيد بحالت عمود در آسمان ( ظهر و بعداز ظهر ) تشخيص مي دهند که اکنون و بتدريج ، زمان فرود آمدن آنها فرا مي رسد و بدينطريق به شرط شما پاسخ مطلوب مي دهند که اين مسئله بسيار بنفع شما تمام خواهد شد ..... بهر تقدير، اکنون به شروع مبحث و بيرون آمدن روز اول کبکي ها بپردازيم : در دو سه ساعتي که کبوتران بيرون آمده اند مقدار زيادي ترسشان ريخته و آرام مي شوند و خودشان دنبال همديگر کرده و بلند و کوتاه مي شوند و کت و کول خودشان را نرم مي کنند ، همچنين با جفت خوردن و اطفاء شهوت ، خود را خالي مي کنند و اين کار باعث مي شود تا کبوتر شما از روي مستي و شهوت جايي باخت نکند پس از گذشت دو تا سه ساعت شروع به جا کردن و جدا کردن کبوتران نر و ماده و راهنمايي آنها به لانه هاي خودشان نمائيد . هر لانه اي را که جا کرديد حدود 20 % پيمانه دانشان را قبل از گذاشتن آب ، بهشون بدهيد تا دانه ، ته دلشان را تا زمان دان دادن کامل بگيرد و با خوردن آب ، ضعف نکنند . نکته مهم : دراين مرحله براي کاستن از استرسهاي کبوتران و همچنين تقويت آنها مجددا" پس از چاشت دادن ( 20 % ) از محلول Mixodil در آب استفاده مي کنيم : طريقه استفاده : تنها براي يک الي دو روز و آنهم به ميزان يک قاشق غذاخوري پٌر محلول Mixodil را بانضمام نصف پاکت پودر ORS را با 2 ليتر آب مخلوط کرده و به کبوتران مي دهيم و در اين مرحله به اين دليل از نصف پاکت پودر او آر اس استفاده مي کنيم که چون توازن بين آب و دانه حيوان قدري بهم خورده و مقدار دانه به نسبت آب کمتر شده است قطعا" فضولات آنها قدري آبکي تر خواهد شد که بدينطريق با پودر ORS عمل جايگزيني مواد از دست رفته در طي تمرينات نيز بهترانجام خواهد شد و فضولات آنها کمي غليظ تر خواهد گرديد و بدينطريق ، کبوتر شما خيلي زود قواي از دست رفته را جبران خواهد نمود.... پس از خوردن دانه و گذاشتن آب ، کبوتران روي آب خواهند آمد و آب خواهند خورد و سپس جا آبي ها را دوباره برداريد ... از ساعت حدود 3 بعداز ظهر به بعد بقيه دان کبوتران را بدهيد ( پيمانه کبوتران اکنون 70% خواهد بود که با احتساب کسر 20% دانه داده شده هنگام جا رفتن در بعدازظهر ) 50 % از باقيمانده پيمانه را بهشون مي دهيم و پس از خوردن دانه ، آب کبوتران را درون تور قرار داده و مطابق عادت قبلي کبوتران را به بيرون راهنمايي کرده تا آب برداشته و ماسه و صدف بخورند و سپس به درون لانه و روي ني ها هدايتشان نموده تا ساعت 8 شب که نوبت بيرون آمدن و آب ديگري در انتظار آنها خواهد بود
 
روز دوم تمرينات بيرون بصورت مختلط : ساعت بيرون آمدن کبوتران را نيم ساعت جلوتر مي آوريم يعني حدود ساعت نه و سي و يا ده و سي دقيقه صبح و اگر دقت کنيد در عين سرمستي و سرحالي ، حالا کبوتران وضعيت رام تري نسبت به روز قبل خواهند داشت اما هنوز احتمالا" تقريبا" براي دانه مي دوند که بهر حال نبايد اين مسئله کم دوني کبوتر را زياد ادامه داد چون ممکن است کبوتر علاوه بر يه لايي شدن ، بيمار هم بشود .... اجازه دهيد نرها و مادها خوب جفت بخورند و خود را خالي کنند و دست دست کنند و گاهي برايشان روي سقف گنجه ، کف بام و جاهائيکه پخش هستند کمي دانه بپاشيد تا رام تر بشوند ... بعد از گذشت 3 ساعت ( حدود ظهر يا نيم بعدازظهر ) شروع به جا کردن و جدا نمودن نر و مادها نمائيد و مثل روز اول حدود 20 % از جيره دانشان را در بدو ورود و قبل از آب دادن بدهيد و مطابق روز قبل نيز همان دستور ميکسوديل و پودر او آر اس را بکار بنديد و مراحل دادن آب را نيز مطابق عادت گفته شده اعمال فرمائيد . پس از دادن آب و برداشتن جا آبي ها در ساعت 3 بعدازظهر دانه شان را مي دهيم ولي اينبار جيره شان را بر مبناي 80 % پيمانه کامل حساب مي کنيم که چون 20 % را سر ظهر بهشون داده ايم بنابراين مانده دان يعني 60 % را جلويشان مي ريزيم . نکته : در کليه مراحل تمرينات ، داخل گنجه ها همه روزه بايد تميز گردد و همچنين کليه کبوتران بايد در هنگام دانه خوردن چک گردند که حتما" روي دانه بيايند و ضمنا" کبوتران شهوتي و دعوايي بايد جابجا گردند همچنين ساير مراحل آب دادن بايد مثل بالا انجام شود و همچنين موکدا" هيچگاه ساعت آب دادن مان از ساعت 13 ديرتر نشود . هيچوقت به کبوتران غريب در اين ايام اعتنايي نکنيد و چنانچه کبوتري کبکي ، وارد حريم شما شد بصورت جداگانه وي را پذيرايي کرده و رهايش نمائيد تا صاحبش را خشنود گردانيد .
 
روز سوم تمرينات مختلط : ابتدا ساعت بيرون آمدن کبوتران را حدود نيم ساعت ديگر بجلو( يعني حدود ساعت 9 يا نه و سي دقيقه صبح ) مي آوريم . نکته : هر روز ساعت بيرون آمدن کبوتران را نيم ساعت بجلو بکشيد . اگر دقت کرده باشيد در اين سه روزه ، علاوه بر جفت خوردن و نرم شدن تدريجي کبوتران ، بسياري از کبوتران بلند و کوتاه شده و تقريبا" بعضي ها خودشان را خوب نشان داده اند اما اين تازه اول راه شروع است و هنوز براي قضاوت بسيار زود است . بهر تقدير، کبوتران را در نهايت آرامش از ظهر جا کرده و نر و مادها را سوا مي کنيم و در بدو ورود مطابق قبل 20 % از جيره دانشان را بهشان مي دهيم و سپس آب را مطابق عادت در اختيارشان مي گذاريم و بعد از نوشيدن آب آن را بر مي داريم و بقيه جيره را نيز مثل روز دوم ساعت 3 بعدازظهر بر مبناي 80 % محاسبه کرده و چون 20 % را در ظهر داده ايم بقيه 60 % را بهشان مي دهيم و بنابراين از فردا کبوتراني که 14 روز با آنها تمرينات آمادگي انجام داده و داروهاي مرتبط را بهشان داده ايم بتدريج آماده کيش شدن خواهند شد ... توضيح کليدي مهم : همانطور که قبلا" توضيح دادم هدف ما از انجام برنامه بالا در ابتداء تنها کاستن از ميزان گليکوژن موجود در عضلات ( ذخيره کربوهيدرات ) بود که پس از دسترسي به اين مهم ، بتدريج مرحله بارگيري را شروع کرديم که بسيار بسيار ضروري مي باشد زيرا اين كار موجب مي‌شود كه ميزان گليكوژن ذخيره در عضلات به مقداري بيش از شروع اوليه در اين دوره و در واقع به حداكثر ميزان ممکن خود برسد .
 
بعد از انجام مراحل آمادگي ، چگونه کبوتران کبکي را هوا کنيم ؟ بدليل اينکه کبوتران نر و ماده بمدت سه روز با هم بيرون آمده اند و از آنجا که با ادامه اين روند و تا نيل و رسيدن به شرايط آرماني کبوتران ، چندين روز ديگر نيز ، اين عمل به درازا خواهد انجاميد لذا در صورت ادامه کار و مخلوط بودن نر و ماده ها احتمال زيادي دارد که تعدادي از آنها در اثر لوده گري و افراط در جفتگيري ، چنان خراب شوند که به سادگي نتوانيم هدفمان را به آنها ديکته کنيم و در نتيجه برخي از کبوتران تصور مي کنند که بايد هميشه در بيرون جفتگيري نمايند و از هدف اصلي و پرش در تيرماه فاصله مي گيرند که چون هنوز بصورت قطعي نمي توانيم آنها را هوا نمائيم و بمنظور جلوگيري از چنين حالت لوده گري و نزول يک پرنده ، توصيه مي نمايم تا سه روز متوالي و به نوبت ، يک روز نر و يک روز ماده را بيرون نمائيد تا کبوتران شروع به هوا رفتن نمايند و پس از اينکه به پرش افتادند مي توانيم آنها را با هم بيرون کرده و هوا نمائيم که قطعا" پس از پرشهاي مقدماتي ، کبوتران ، آنچنان خسته مي شوند که براحتي براي نوشيدن آب و يا استراحت بداخل تور مي آيند و ما مي توانيم آنها را جدا کرده و سريعتربکارشان رسيدگي نمائيم . راهکار اساسي : معمولا" کبوتران ماده زودتر از کبوتران نر ، خودشان را مي سازند و خود رو تر هستند که بنابراين بهتر است براي نوبت روز اول ، ابتداء نرها را از ساعت 10 صبح ، جداگانه بيرون نمائيد و دقايقي صبر کنيد تا حالت کبوتران بصورت عادي برگردد و احساس غريبي نکنند و سپس بآرامي بدرون آنها رفته و آنها را کم کم و بتدريج بلند کنيد و چنانچه برخي از کبوتران بلند نشدند هيچگاه آنها را بزور هوا نکنيد و بلکه اسامي آنها را دقيقا" يادداشت کرده و بعدا" درون تور بيشتر رويشان کار کنيد . با بلند شدن کبوتران در دفعه اول حتما" تا چند دقيقه بعد زير پايشان را با تعدادي کبوتر باز کنيد تا چنانچه برخي آمادگي نداشتند و خواستند ، بنشينند تا خداي ناکرده هرز ننشينند و البته صورت آنها را نيز يادداشت کرده تا با آنها نيز درون تور، جداگانه کار کنيد . حواستان به هرزي ها نيز باشد و صورت آنها را نيز يادداشت کرده تا با کبوتران تنبل تر ، آنها را نيز درون تور اذيت کنيد . بهمين ترتيب تا سه جلسه با ماده ها نيز دقيقا" همين رفتار را اعمال کنيد و براي حصول نتيجه بهتر بايد از حالا کبوتران نر و ماده را رتبه بندي کنيد : الف – کبوتران بسيار خودرو و بي دردسر را در يک لانه جا کنيد ( نرها در لانه نرها و ماده ها در لانه ماده ها ) ب- کبوتران متوسط را نيز در يک لانه جا کنيد . ج – کبوتران تنبل ، پر زور و کبوتران هرزي و اصولا" کبوتراني را که در پائين ترين سطح قرار گرفتند را نيز با هم جا کنيد . حال پس از جلسه سوم ، شما مي توانيد که نوع رفتار خود را نيز تقسيم بندي نمائيد . بدينصورت که : کبوتران بند الف را سير دون گرفته ( 100 % ) و پس از جا کردن نيازي به پر دادن نخواهند داشت . کبوتران بند ب را تا 80 % دانه دهيد و در حدود 10 دقيقه نيز پس از نشستن ، درون تور پرشان بدهيد . کبوتران بند ج را تا 60 % دانه دهيد و پس از نشستن ، درون تور تا 20 دقيقه پرشان دهيد . اکنون ، پس از سه روز ، مي توانيد تا دو يا سه روز ديگر نيز کبوتران نر و ماده را با هم هوا کنيد ، مشروط بر اينکه به محض نشستن و بدور از هر گونه جفت خوردن ، سريعا" آنها را درون لانه مربوط به گروه خودشان جا کرده و مقررات اعلام شده را در موردشان اجراء نمائيد .... نکته مهم : هر روزي که يک جنس کبوتر را بيرون مي آوريد ( مثلا" نرها و يا ماده ها ) جنس ديگر را که در زير تور بيرون مي کنيد حتما" در حدود بيست دقيقه پرشان دهيد تا خواب اجباري يک روزه که بخاطر جلوگيري از جفت خوردن آنها بهشان داده ايد باعث چاق شدن ناگهاني و در نتيجه از دست رفتن آمادگي بدني آنها نگردد .
تذکر مهم نظارتي : هميشه بايد بر روي بام ، علاوه بر ساعت ، يک دماسنج و يک رطوبت سنج داشته باشيد تا همه روزه با ذکر تاريخ ، ساعت به ساعت ، وضعيت هوا را ثبت نمائيد . همچنين حتما" يک صورت از اسامي کبوتران درون يک دفتر بزرگ درست کنيد و ساعت و وضعيت هر کبوتر را همه روزه و در کنار وضعيت ثبت شده آب و هوا ، در آنجا يادداشت نمائيد . کبوتري را که حداقل ، پنج ضربدر بعنوان پنج بار هرز نشستن خصوصا" در يک محل ، در کارنامه اش ثبت شد را حتما" بگيريد و از فهرست کنار بگذاريد و بدانيد که هر گونه اغماضي که بکنيد ، لطمه اش را بزودي خواهيد ديد ، پس ، حساسيت ها و احساسات و دٌر دانه ها را براحتي کنار بگذاريد و تنها روي کبوتران شايسته ، تمرکز و فکر کنيد . کبوتراني را که در اين سه جلسه تغييري در وضعيتشان نداده اند را در ظهر و يا بعداز ظهر و هنگامي که کبوتري بالا نداشتيد هوا کنيد تا آخرين تلاش خود را براي شرکت در ليست نهايي شما انجام دهند .... پس تمامي حرکات کبوتران را با ذکر تاريخ و ساعت ثبت کنيد .... کبوتري که بعدازظهر و يا هنگام ظهر نشست را بايد کمي راه برده و تنها يکي دو پر کوتاه بدهيد و ظرف مدت پنج دقيقه پس از نشستن بايد بهش کمي دانه داده و سپس تا راس ده دقيقه نيز بايد موکدا" از آب سيراب گردد . توضيح مهم : همانگونه که توضيح دادم ، همه روزه مي بايست از محلول نويسول يا نويزول بهمراه پودر او آر اس در آب همه پرندگان هوايي ، مطابق دوز ارائه شده در پائين مطلب اضافه نمائيد . تذکر مهم : کبوتراني که قبل از ظهر مي نشينند را پس از چندين پر کوتاه و بلند در صورتيکه بالاي پنج ساعت پريده اند را درون لانه جا نموده و تنها در هنگام ظهر آب دهيد و کبوتراني را که زير پنج ساعت پريده اند را علاوه بر پر دادن ، در زير آفتاب نگهداريد تا بدانند زود آمدن چه عاقبتي دارد و تنها هنگام ظهر جايشان کرده و آبشان دهيد مشروط بر اينکه مراقب باشيد تا زمانيکه بيرون هستند ، جفت نخورند . استثناء در مورد آب دادن : چنانچه کبوتر يا کبوتراني را پس از جا نشستن ، متوجه شديد که دانه شان را هضم نکرده اند بجهت جلوگيري از ترشيدن احتمالي دانه در چينه دان و همچنين بيماري قطعي پرنده ، بلافاصله بهشان آب دهيد تا دانه شان را سريعا" هضم نمايند و بگذاريد بيرون بمانند . همچنين ، چنانچه مشاهده کرديد که کبوتري بدليل فشارهاي مختلف و کمبود آب ، بسيار عطش زياد داشته و با حالت بيحالي و ضعف شديد احتمال لطمه بي آبي دارد ، سريعا" به حيوان مورد نظر آب بدهيد و بگذاريد در بيرون استراحت نمايد .)

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نوشته شده توسط سجاد در چهار شنبه 25 بهمن 1391برچسب: کبکي بازي حرفه اي ,کبوتر کبکی,جلد کردن کبوتر کبکی,بار آوردن کبوتر کبکی,

و ساعت 12:11

درباره ی ما

با سلام خدمت دوست داران این ورزش این موجود زیبا که طی سالیان اخیر به دلیل حضور برخی افراد نا اهل در این رشته دچار بدنامی شده است ما امیدواریم که با حضور افراد اصیل و خوشنام و جوانان تحصیل کرده در این ورزش شاهد احیای این ورزش مفرح باشیم.

سجاد

اسفند 1391

بهمن 1391

»تعداد بازديدها:

ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 8
بازدید هفته : 4
بازدید ماه : 99
بازدید کل : 12033
تعداد مطالب : 12
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1